Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوذر شفیعی، درباره این‌که چرا امروز همزمان با به گوش رسیدن خبر توافق در مذاکرات وین جریان‌های سیاسی وابسته به طیف اصولگرا عنوان می‌کنند « عدم توافق بهتر از توافق بد است» و این مورد باید در دستور کار مذاکره کنندگان قرار گیرد آن هم در شرایطی که اقتصاد ایران بیش از هر زمانی دیگر نیازمند لغو و کاهش تحریم‌ها است، گفت: این صداهای گوناگون در ایران را می‌شود از ۲ منظر نگریست؛ یکی دیدگاه‌های افراد، احزاب و جریان‌های مختلف درباره یک موضوع است که به طور طبیعی در یک بستر دموکراتیک مطرح می‌شود و در سوی دیگر این انتظار وجود دارد یک مرکز واحدی که نماینده دیدگاه کلی کشور اعم از تمامی احزاب و جریان‌ها است را داشته باشیم که درباره موضوعات مهم تصمیم گیری کند از این منظر شورای عالی امنیت ملی رکن اصلی این دستگاه به شمار می‌رود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این نماینده پیشین مجلس شورای با بیان این‌که در حقیقت ۲ جریان و نگاه به مذاکرات برجامی و هسته‌ای در کشور وجود دارد؛ یک بحث احزاب، افراد و جریانات سیاسی و یک بحث نهادهای حاکمیتی با مرکزیت شورای عالی امنیت ملی است، ادامه داد: قاعدتاً باید یک دیدگاه واحدی بر سیاست‌گذاری کشور در موضوعات مهم ایجاد شود و در این مسیر مشروعیت و مقبولیت نهادهای اصلی تصمیم‌گیری را قبول کنیم، زیرا در غیراینصورت طیف‌های مختلف سیاسی بر کمتر موضوعی به توافق خواهند رسید. دلیل این امر این است که موضع گیری طیف‌ها و جریان‌ها اغلب سیاسی است تا فنی؛ یعنی بیشتر به فکر منافع فردی، گروهی و جناحی خودشان هستند تا مسائل کلان. 

وی با اشاره به این‌که باید بر مراکز اصلی قدرت کشور یک خردگرایی ناب حکمفرما باشد تا بتواند کشور را از تلاطم‌های سیاسی در جهان نابه سامان قرن ۲۱ نجات دهد، عنوان کرد: برجام یک شیوه منطقی برای حل مسائل است، یعنی در واقع مذاکره یک شیوه منطقی برای حل مسائل است و در هیچ مذاکره‌ای هم یک کشور صدرصد برنده و کشور دیگر صدرصد بازنده نیست، به عبارت دیگر در مذاکره ما سیاه و سفید نداریم بلکه فقط خاکستری داریم یعنی همیشه طیف خاکستری وجود دارد. 

بیشتر بخوانید:

دبیرکل حزب اتحاد ملت : دولت برجام را احیا و سیاست «هم شرقی و هم غربی» را پیگیری کند

باقری کنی با شعار «مرگ بر آمریکا» بدرقه و عازم وین شد / تجمع دانشجویان ضدتوافق در فرودگاه امام + عکس

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس نهم خاطرنشان کرد: حال ممکن است درباره مقدار دستاوردها اختلاف نظر بروز کند، زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد ما باید یک سوال اصلی بپرسیم که آیا مسیری که ادامه می‌دهیم اساساً درست است یا خیر؟ اگر مسیر درست بود، می‌شود بسیاری از کاستی‌ها که در یک مذاکره به دست می‌آید را در مراحل بعد جبران کرد.

وی تاکید کرد: معتقدم هیچ بک از گروه‌های سیاسی در ایران نمی‌گوید مذاکره بد است، بلکه این‌ها نسبت به دستارودهای مذاکره اختلاف‌نظر دارند و همان‌طور که گفتم برخی از این اختلاف‌نظرها سیاسی است، حال هنگامی که چنین  بحثی به وجود می‌آید باید از هیاهو و جنجال‌های سیاسی پرهیز کنیم تا تیم ما مذاکره کنند فرقی هم نمی‌کند اصولگرا یا اصلاح طلب است زیرا هنگامی که صحبت از مذاکره می‌شود جمهوری اسلامی ایران باید این فرصت را داشته باشد برنامه‌هایش را به پیش ببرد.

شفیعی تصریح کرد: ایجاد جنجال‌های سیاسی و موضع‌گیری‌های موافق و مخالف زمانی می‌تواند مفید باشد که به عنوان پشتوانه‌ای برای چانه‌زنی در مذاکرات  استفاده شود که بعید می‌دانم در کشور ما این پروژه وجود داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این‌که  تیغ رادیکال‌ها باتوجه به این‌که دولت و مجلس از طیف اصولگراها هستند و به نوعی قدرت یکدست شده است تا کجا می‌تواند پیش برود، گفت: به نظر می آید در خود دولت اصولگراها هم طیف‌های مختلفی وجود دارد، مشکل اساسی که کشور به طور جدی با آن مواجه است نبود احزاب است زیرا هنگامی که حزب وجود نداشته باشد ترکیب دولتی که قدرت را به دست می‌گیرد یک ترکیب پراکنده‌ای است که اساسا این ترکیب پراکنده دارای دیدگاه‌های مختلفی نسبت به مسائل هستند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس نهم یادآور شد: آقای رئیسی که ریاست دولت را بر عهده دارند یک حزب سیاسی نداشت که بتواند از قبل دولت در سایه داشته باشند و تحولات اجرایی کشور را رصد و درباه آن اظهار نظر سیاسی کند از همین رو هنگامی که قدرت را در دست گرفت با یک خلائی از نیرو مواجه شد و یک مرتبه سایر نیروهایی که شاید اسماً با ایشان در یک طیف قرار دارند ولی دیدگاه‌های خاص خودشان را دارند آمدند آن خلاء را پر کردند در نتیجه در حال حاضر درست است که می‌گویم دولت و مجلس یکدست است ولی عملاً این گونه نیست و در درون همین دولت و مجلس طیف های مختلفی وجود دارد که با یکدیگر در تعارض هستند.

وی تاکید کرد: آن چیزی که در حال حاضر مهم است این است که نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران نباید اجازه دهد مسائل حیاتی کشور تحت تاثیر درگیری‌های گروهی و جناحی قرار گیرد. 

۲۱۲۱۷

کد خبر 1608054

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی مذاکرات وین امنیت ملی جریان ها طیف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۵۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ولی پوری صبح چهارشنبه در دومین جلسه شورای اطلاع رسانی در سال ۱۴۰۳ که در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه خبر و رسانه و اهالی قلم گفت: در شرایطی که دشمن هر روز علیه کشور، نظام و ارزش‌های ما قلم می‌زند و توطئه می‌کند، خبرنگاران به عنوان افسران جنگ نرم باید در خط مقدم این نبرد پاسخگوی توطئه‌ها باشند.

وی ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های اصحاب رسانه، با بیان اینکه خبرنگاری یعنی ذوق، سلیقه، علاقه، تیزبینی، حق گویی، حق جویی و تبیین حقایق و واقعیت‌هایی که در جامعه رخ می‌دهد، عنوان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، جنگ نرم و جهاد تبیین از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و این وظیفه تک تک ما و اصحاب رسانه است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز با تاکید بر ضرورت تشریح و تبیین خدمات و دستاوردهای نظام و مسؤولان در استان البرز اظهار کرد: در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باید تلاش کنیم مردم به هر میزان پای صندوق‌های رأی حاضر شوند و مشارکت سیاسی و اجتماعی داشته باشند؛ به همان میزان دشمن ناامید و بر پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور افزوده می‌شود.

ولی پوری با اشاره به سیاه نمایی‌های دشمن در خصوص خدمات نظام در سطح کشور و استان البرز و با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه باید در مقابله با این سیاه نمایی‌ها قلم بزنند و تشریح و تبیین کنند، خاطرنشان کرد: چهار مؤلفه مطروحه از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر امنیت، مشارکت، رقابت و سلامت در انتخابات را به عنوان نصب العین خود قرار دادیم.

وی با بیان اینکه در این راستا ۳۰ جلسه به منظور بررسی مسائل مربوط به انتخابات و تصمیم گیری در خصوص زیرساخت‌ها و مشکلات تصریح کرد: انتخابات به عنوان مهمترین رویداد سیاسی کشور، نماد مردم سالاری دینی و اقتدار و عزت مردم است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. در این راستا اصحاب رسانه نقش بسزایی در حضور مردم پای صندوق‌های رأی دارند.

کد خبر 6100333

دیگر خبرها

  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • نگاه سیاسی به نرخ تعرفه لوکوموتیو در ادوار گذشته
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست
  • تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی تخصصی است نه سیاسی
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی
  • مذاکره مهدی ترابی با باشگاه لیگ برتری؟
  • کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند
  • رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم